Vakantie in eigen land was nog nooit zo actueel als deze zomer, maak er daarom een feestje van! Om te beginnen is het nodig om de sporen van de winter te verwijderen. Veeg alle dode bladeren op een hoop en gooi ze weg. Net als afgevallen takken. Daarna is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. In de koude natte wintermaanden heeft groene aanslag alle tijd gehad om zich te nestelen op je tuintegels en houten vlonders, tuinmeubelen en schutting. Dat kun je heel goed verwijderen met een emmer heet water waar je een flinke kop soda doorheen mengt. Schoonmaakazijn in plaats van soda kan ook. Maar ik hoorde laatst van iemand dat je door een vaatwasmachineblokje op te lossen in heet water je het beste schoonmaakmiddel voor je tuin, terras of balkon krijgt. Toch kan niets op tegen een hogedrukspuit. Hiermee krijg je alle groene aanslag pas echt goed weg. Als je schoonmaakt is het ook goed om goed te kijken wat eronder vandaan komt. Vervang kapotte terrastegels of vlonders. Doe datzelfde ook met gesneuvelde tuinmeubelen en tuinverlichting. Hieronder geven we je een paar tips hoe je met enkele simpele ingrepen van je plekje buiten en vakantieresort maakt. 

Tijd voor nieuwe inspiratie
Misschien is dit hét moment om weer eens lekker te shoppen in een tuincentrum. Een nieuwe tuinset, verse verlichting en mooie parasol doen veel voor je vakantiegevoel. Maar ook als je meubelen en terrasdelen weer schoon zijn kun je met een paar ingrepen de Ibiza sfeer in je tuin halen. Bijvoorbeeld door felgekleurde kussens op je tuinstoelen te leggen en gekleurde lampenslingers op te hangen. En vergeet de bloemen en planten niet. Want dat zijn misschien wel de belangrijkste sfeerelementen in je tuin en op je balkon. 

Haal herinneringen op
Je favoriete vakantiebestemming associeer je met een bepaalde kleur, een karakteristieke geur of exotische smaak. Neem lichtblauw en zachtgeel. Als je dat op een blinde muur smeert creëer je direct een tropische sfeer in je tuin. Datzelfde geldt voor exotisch geurende bloemen en planten zoals Jasmijn, Kamperfoelie en Lavendel. Het ruikt dan niet alleen heerlijk maar je trekt er ook vlinders en bijen mee aan. Terug naar de Toscane of Balearen? Organiseer een picknick met gerechten die vakantieherinneringen oproepen. Zelfgemaakte pizza, tapas, stokbrood en heerlijke wijn. 

Chillen zoals op vakantie
Je tuin, terras of balkon zit aan je huis vast. Het is dus verleidelijk om buiten te doen wat je binnen ook altijd doet. Doe dat niet! Leg bepaalde chill-momenten vast en hou je daaraan. Telefoon uit. Laptop dicht. Ga liggen in die hangmat met een goed boek en een glas wijn en geniet ervan. Alleen dan chill je echt zoals je dat op vakantie ook zou doen. 

Comments are closed