We kijken allemaal uit naar een zwoele zomer en staan te trappelen om weer jurkjes, rokjes en korte broeken te kunnen dragen, maar zijn je benen er ook klaar voor? Als je ze een beetje aandacht geeft ben jij van top tot teen summer proof. En daar hoef je echt geen kapitalen uit te geven. Met een paar handige tips en tricks kun jij flaneren over boulevards, stranden, festivals en terrassen. De beautyexperts van Lookperfect.nl leggen dit artikel uit wat je kunt doen om je benen voor te bereiden op de eerste zonnestralen.

Ontharen is de eerste stap
Behaarde stelten onder een sexy rokje kan natuurlijk niet. Zorg daarom dat jij je benen gronding ontdoet van haartjes. Om dit voor elkaar te krijgen is een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste voor een ontharing met was een goed idee. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met een epileertoestel of scheermesjes. Investeer wel in een goed merk anders doe je meer kwaad dan goed. Met een bot scheermesje of slecht epileertoestel beschadigt je huid en kunnen haarzakjes gaan ontsteken waardoor je benen onder de rode bultjes zitten.

Soft en sexy
Het is niet te voorkomen dat je benen een beetje gevoelig zijn na een scheerbeurt. Smeer dan je benen in met een zuivere olijfolie. Dus niet voor bakken en braden maar extra virgin. Het zorgt ervoor dat je benen en de haarzakjes tot rust komen. Bovendien zijn je benen dan heel zacht en ze gaan mooi glimmen. Olijfolie zit boordevol vitamine E en antioxidanten die je huid voeden en verzorgen.

Scrub je benen
Het is ook belangrijk om dode huidcellen op je benen te verwijderen met een goede peeling of scrub. Op deze manier gaat je huid open en krijgen verzorgingsproducten de kans om dieper in je huid te trekken zodat ze hun werk kunnen doen.

Cellulitis is geen excuus
Laat je liever je benen niet zien omdat jij je schaamt voor Cellulitis? Ook hier is een oplossing voor. Onder andere het merk Retinol brengt een verzorgingsproduct op de markt dat na een paar dagen je sinaasappelhuid veel strakker maakt waardoor die geen excuus meer is om geen rokje of jurkjes te dragen.

Gezond kleurtje
Natuurlijk kun je wachten tot de zon je benen kleurt, maar dan loop je wel even met melkflessen rond. Met een zelfbruiner krijgen je benen al een kleurtje voordat de UV-straling zijn werk doet. Op die manier heb je direct mooie bruine benen. Er zijn ook producten op de markt die je benen een kleurtje geven en ervoor zorgen dat de zon je benen sneller kleurt. Zeker in de volle zon is het ook belangrijk om een product te kiezen met een lichte beschermingsfactor om verbranden te voorkomen.

Comments are closed