Zo creëer je een veilig gevoel voor je kind in de babykamer

Wanneer je een kinder- of babykamer gaat inrichten, sta je vaak voor een hoop nieuwe uitdagingen. Bij het inrichten van de babykamer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de inrichting zowel een praktische indeling heeft als een fijne sfeer uitstraalt. Hier volgen enkele tips voor het creëren van een babykamer die aan deze criteria voldoet.

Praktische tips

Begin met het kiezen van een veilige locatie voor de wieg. De wieg moet uit de buurt van ramen en deuren worden geplaatst en mag niet in de buurt van meubels of voorwerpen staan ​​die op de baby kunnen vallen. Zorg ervoor dat al het meubilair in de kamer stevig is en niet kan omvallen. Je wilt ook voorkomen dat er scherpe randen aan meubels of oppervlakken komen die je kind kunnen verwonden. Elektrische snoeren kunnen gevaarlijk zijn voor peuters en baby’s, dus het is belangrijk om ze buiten bereik te houden. Probeer indien mogelijk alle elektrische snoeren achter meubels te verplaatsen of plak ze vast zodat handen er niet bij kunnen. Raambekleding is een andere belangrijke overweging bij het creëren van een veilige babykamer. Voor jongere kinderen is het het beste om jaloezieën of shutters te gebruiken die gemakkelijk open en dicht kunnen. Gordijnen kunnen het beste worden vermeden omdat ze een wurgingsgevaar kunnen opleveren als ze ergens aan vast komen te zitten.

Sfeer maken

Gebruik niet-giftige verf en afwerkingen bij het schilderen of decoreren van de babykamer. Dit helpt ervoor te zorgen dat je kindje niet wordt blootgesteld aan schadelijke chemicaliën.

Denk ook aan de kleuren van de kamer. Je wil het liefste een ontspannen, rustige plek creëren waar je kindje kan opladen, opfrissen, verschoond en aangekleed wordt. Blauw en groen zijn vaak rustige kleuren, maar ook lichte tinten roze of oranje kunnen een warme sfeer creëren. Het is af te raden om kleuren te gebruiken die je alert maken, zwart met geel of rood met wit. Het is overigens al heel lang niet meer gangbaar om roze voor meisjes te kiezen en blauw voor jongens. Voel je vrij om te kiezen wat bij jullie smaak past. 

Tot slot: zorg voor voldoende stimulerend speelgoed en activiteiten voor uw kind in zijn/haar slaapkamer. Dit houdt hem/haar bezig en vermaakt terwijl jij bezig bent met andere dingen. Een lekkere collectie knuffels, zonder kleine loszittende onderdelen die kunnen worden ingeslikt, van verschillende stoffen is ook altijd een goed idee. Hopelijk hebben we je zo een stukje op weg geholpen met het creëren van een veilig gevoel in de babykamer.

Comments are closed