Zijn vegan based supplementen duurder?

Wanneer je je bezig houdt met een gezonde levensstijl en veel aan het sporten bent, zijn supplementen onmisbaar. Vegan based supplementen, zoals een vegan eiwitten shake,  worden steeds populairder en dit heeft een goede reden. Vegan based supplementen bieden namelijk veel voordelen ten opzichte van reguliere supplementen. In dit artikel vertellen we je dan ook alles over vegan based supplementen. Daarbij vertellen we je ook of vegan based supplementen duurder zijn. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat zijn vegan based supplementen?

Ten eerste is het van belang om duidelijk te hebben wat vegan based supplementen precies zijn. Wanneer je kiest voor een vegan based supplement zul je hier niet direct iets van merken, terwijl dat de ingrediënten wel degelijk anders zijn. Een vegan based supplement bestaat namelijk enkel uit plantaardige ingrediënten. Hierdoor zullen er geen dierlijke bestanddelen in de supplementen zitten en zijn ze cruelty free. Dit wilt zeggen dat het supplement dierproefvrij is. Hierbij kun je denken aan een supplement zoals een vegan eiwitten shake. Een vegan based supplement is hierdoor beter voor het milieu en het klimaat, maar ook voor je eigen gezondheid. Zo draagt een veganistisch dieet en vegan based supplementen onder andere bij aan het verminderen van het risico op diabetes type 2, hartaandoeningen, overgewicht en ontstekingen. 

Prijs vegan based supplementen

Het mag duidelijk zijn dat een vegan based supplement veel verschillende voordelen biedt, maar heeft dit ook invloed op de prijs? Het antwoord is simpelweg nee. Vegan based supplementen hoeven niet duurder te zijn dan andere supplementen. Wanneer je gaat kijken naar een vegan based supplement is het belangrijk om op een aantal dingen te letten, zoals de hoeveelheid eiwitten per 100 gram, de smaak en eventuele toegevoegde suikers of zoetstoffen. De meeste sporters willen dan ook zoveel mogelijk eiwitten per portie en de hoeveelheid suikers juist zoveel mogelijk minderen. Dit heeft dan ook vaak invloed op de prijs. Echter, de prijzen van vegan based supplementen verschillen, net zoals bij andere supplementen. Zo kun je een vegan based supplement van 25 euro kopen, maar ook van 60 euro. 

Kortom, hoewel een vegan based supplement veel voordelen heeft ten opzichte van een regulier supplement, is dit niet terug te zien in de prijs. Vegan based supplementen zijn namelijk niet duurder dan andere supplementen. De prijzen verschillen, waardoor het belangrijk is om naar de hoeveelheid eiwitten en toegevoegde suikers te kijken. Vervolgens kun je daarop je keuze baseren. 

Comments are closed