Welke kleur lippenstift past bij mij?

Wat de beste kleur lippenstift is, hangt voor het grootste deel af van de kleur van je huid. Een bleke huid is goed te combineren met nude kleuren, beige tinten en roze tinten. Heb je een medium huid, kies dan voor kleuren zoals rood tinten en licht roze tinten. Ben je gezegend met een prachtige donkere huid? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen, want je komt weg met eigenlijk iedere kleur lippenstift.

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen om op te letten

Op het moment dat je een lippenstift uit gaat zoeken, online of in de winkel, zijn er altijd een paar dingen waar je op moet letten. We hebben drie belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

  • Hydratatie: Kies altijd voor een lippenstift die goed hydrateert. Waarom? Het voelt beter aan op je lippen en je lippen krijgen een goede boost. Goed om te weten! Een glanzende finish is net even wat meer gehydrateerd dan een matte finish.
  • Pigmentatie: Ook de hoeveelheid pigment is belangrijk om mee in gedachten te nemen. Zo is een glossy finish bijvoorbeeld voorzien van meer pigment in vergelijking met een matte finish. Dit betekent dat het je lippen beter bedekt en net even wat langer blijft zitten.
  • Textuur: Een matte finish heeft meestal meer textuur dan een glanzende, waardoor je lippen een extra definitie en glans krijgen.

Naar wat voor finish gaat je voorkeur uit voor een lippenstift?

Het grootste “dilemma” waar je voor komt te staan, is het kiezen van de finish van een lippenstift. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? 

Glanzende varianten zijn vochtinbrengend en geven je lippen hierdoor meteen een mooie glans. Ze zijn daarnaast erg eenvoudig aan te brengen en staan beter bij de meeste huidtinten. 

Een matte lippenstift heeft, zoals de naam het als zegt, een matte afwerking. Ook is het product minder vochtinbrengend. Als je voor dit type kiest, is het belangrijk om net even wat meer tijd te steken in het aanbrengen ervan. Een glanzende lippenstift is net even wat makkelijker en sneller aan te brengen. Gebruik bijvoorbeeld een lippotlood om de contouren van je lippen beter te benadrukken.

Het perfecte plaatje met een bijpassende lipgloss

Als je kiest voor een matte lippenstift, dan kun je altijd nog voor de nodige hydratatie zogen door een lipgloss in te kopen. Er bestaan vandaag de dag verschillende varianten die een voedende werking hebben en zorgen voor een subtiele glow op de lippen.

Comments are closed