Wat voor effect heeft een detox kuur op je lichaam?

Je hebt vast en zeker wel eens een keer iets gelezen over het volgen van een detox kuur om makkelijk af te vallen. Of iemand in je omgeving heeft er al een keer iets over verteld. Het is één van de grotere trends die we afgelopen jaren hebben gezien. En het is een trend die gaat blijven. Al met al is je interesse gewekt en kom je er maar al te graag meer over te weten. Het is immers een behoorlijk omslag in je leven, waardoor het meer dan normaal is dat je precies wilt weten hoe je dit aan moet pakken. Want een paar dagen of zelfs een week je complete voeding overhoop gooien? Wat doet dat eigenlijk precies met je lichaam? En kun je hiermee makkelijk afvallen? Je leest het in dit artikel.

Je lichaam krijgt een flinke boost op het gebied van innemen van vitaminen en mineralen

Een detox kuur bestaat vaak uit het innemen van groenten en fruit. Deze zijn samengeperst tot een sapje. Dit, in combinatie met bijvoorbeeld een shotje van gember, zorgt ervoor dat je erg veel vitamines en mineralen binnen gaat krijgen. Hierdoor kan je huid er beter uit gaan zien en krijgt je lichaam ook nog eens een flinke boost. Maar een detox kuur gaat ook hand in hand samen met een drastische verlagen van het innemen van calorieën. Hierdoor kun je je de eerste dagen een beetje futloos en slap voelen. Houd daar dus altijd rekening mee als je bijvoorbeeld intensief sport.

In een relatief korte tijd kun je gewicht verliezen

Je stapt natuurlijk over van vaste voeding op vloeibare voeding. Het verliezen van gewicht is daar ook voor een erg groot deel van afhankelijk. Het verliezen van gewicht, oftewel makkelijk afvallen, moet dus niet de reden zijn waarom je graag start met het volgen van de kuur. Als je namelijk weer verder gaat met het eten van vaste voeding, na de kuur, dan zie je dat ook weer terug op de weegschaal. 

Een fijne start voor makkelijk afvallen

Makkelijk afvallen kan mogelijk worden gemaakt door een detox kuur. Maar let er wel altijd op dat een detox kuur enkel een opstapje is naar een betere levensstijl. Breng tijdens het uitvoeren van de detox kuur je voedingspatroon goed in kaart en ga schrappen waar nodig. Vervang een cappuccino bijvoorbeeld voor water of thee, ga slim om met de tussendoortjes en eet een meer vezelrijk voedingspatroon. Door dit met voldoende beweging te combineren, ga je in de loop van de tijd de nodige resultaten boeken.

Comments are closed