Wat doen maaltijdvervangers op lange termijn met je stofwisseling?

Afvallen met shakes, je hebt er vandaag vast en zeker wel van gehoord. Dat is ook helemaal niet zo gek, want veel mensen zweren bij dit concept. De shakes hebben een lekkere smaak, zijn makkelijk in te nemen en van diverse soorten merken te verkrijgen. Maar wat doet het eigenlijk precies op de lange termijn met je stofwisseling? En is het langdurig innemen van shakes eigenlijk wel verantwoord? We geven antwoord op de belangrijkste vragen in dit artikel. Hierdoor kun je net even wat bewuster een keuze maken voor het innemen van shakes.

Afvallen met shakes: niet de beste oplossing voor op de lange termijn

Let er wel op dat afvallen met shakes niet de beste oplossing is voor op de lange termijn. Door over te stappen op shakes, verlaag je drastisch de inname van het aantal calorieën. Gelukkig zijn de shakes wel altijd voorzien van de nodige vitamines en mineralen. Zo weet je altijd zeker dat je op een dag de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Wel zo belangrijk natuurlijk, want je lichaam heeft op een dag genoeg voedingsstoffen nodig om goed te blijven functioneren.

Zorg voor een optimale balans tussen voeding en beweging

Gemiddeld wordt er aangeraden om afvallen met shakes acht weken in te plannen. Stap vervolgens weer over op een voedingspatroon met vaste voeding. In deze acht weken heb je gelukkig wel meer dan genoeg tijd om een nieuwe manier van leven te gaan ontwikkelen. Denk hierbij aan het uitzoeken van een leuke tennisclub of een sportschool en het uitzoeken van de beste recepten. Op deze manier start je optimaal aan een betere en gezondere levensstijl. En dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat als je nieuwe stappen gaat zetten in een voedingspatroon.

Nét een extra steuntje in de rug door af te vallen met shakes

Het verliezen van gewicht hoeft niet zo lastig te zijn. De gouden regel is dat je minder calorieën op een dag in moet nemen dat je aan het verbranden bent. Oftewel, gezond eten en voldoende beweging. Door hier in kleine stapjes aan te werken, kun je in een relatief korte tijd een wereld van verschil maken. Kies er bijvoorbeeld voor om vaker een keer de fiets te pakken, om iedere dag te wandelen of een tussendoortjes over te slaan. Je merkt al snel dat je je fitter voelt en beter in je vel gaat zitten.

Comments are closed