Voordelen van vegan based supplementen

Wanneer je veel bezig bent met een gezonde levensstijl, zul je je trainingsschema en voedingsschema hierop moeten aanpassen. Hierbij zul je misschien ook wel eens gedacht hebben aan een veganistisch dieet met vegan based supplementen, zoals een vegan protein shake. Voor sommige lijkt dit misschien in eerste instantie beperkend, maar het tegendeel is waar. Het is namelijk een erg voedzaam en gezond dieet. In dit artikel zullen we dan ook de voordelen van vegan based supplementen behandelen. Lees dus snel verder!

Cruelty free

Ten eerste is het goed om te weten dat vegan based supplementen cruelty free zijn. Cruelty free wilt zeggen dat er geen testen hebben plaatsgevonden op dieren. Voor de productie van deze supplementen is dus geen dierenleed nodig geweest. Sommige supplementen die niet vegan en dus ook niet cruelty free zijn kunnen getest zijn op dieren. Ook kunnen sommige ingrediënten dierlijke bestanddelen bevatten. Wanneer je dus kiest voor een vegan protein shake zul je bijdragen aan een dierproefvrije wereld en weet je dat je enkel natuurlijke ingrediënten binnenkrijgt.  

Positieve impact op milieu en klimaat

Bovendien hebben vegan based supplementen ook een erg goede impact op het milieu en klimaat. Zo blijkt dat het fokken van dieren voor bestanddelen veel minder hulpbronnen nodig heeft dan plantaardige ingrediënten. Bij hulpbronnen kun je denken aan water, elektriciteit en dierlijk voedsel. Door te kiezen voor een vegan protein shake, zul je dus ook bijdragen aan het milieu en het klimaat. 

Goed voor jouw eigen gezondheid

Naast dat vegan based supplementen goed zijn voor de vermindering van dierenleed en een positieve impact heeft op het milieu en klimaat, is het ook nog eens goed voor jouw eigen gezondheid. Een veganistisch dieet, waarbij je gebruik zult maken van vegan based supplementen, vermindert het risico op het metabool syndroom. Dit hangt samen met de ontwikkeling van diabetes type 2 en hartaandoeningen, maar ook overgewicht. Bovendien kan het ook bijdragen aan het verminderen van ontstekingen. Ontstekingen houden verband met diverse ziekten. Het volgen van een veganistisch dieet en daarbij dus te kiezen voor bijvoorbeeld een vegan protein shake, kan preventief ziektes verminderen. Denk hierbij aan hartaandoeningen, een hoge bloeddruk of diabetes. Een gezond en plantaardig dieet in combinatie met een actieve levensstijl kan hierdoor bijdragen aan een lang gezond leven. 

Kortom, het gebruiken van vegan based supplementen biedt vele voordelen. Ten eerste zijn de producten cruelty free en is er dus geen dierenleed nodig geweest voor de productie. Daarnaast heeft het een positieve impact op milieu en klimaat. Bovendien is het ook nog eens goed voor jouw eigen gezondheid en kun je preventief ziektes verminderen. 

Comments are closed