Dit jaar gaan Nederlanders meer dan ooit op vakantie in eigen land. De campings en vakantieparken zitten overvol en veel hotels hebben ook al geen kamers meer. Dus als je nu nog voor deze zomer een vakantie wilt boeken ben je aangewezen op de schaarse plekken die er nog wel zijn. Of is er ook nog een andere mogelijkheid? Het spreekt voor zich dat de meeste mensen naar de welbekende plekken gaan. Limburg, Zeeland, Friesland en de Waddeneilanden zijn onverminderd populair. Maar wist je dat er plekjes in ons land zijn waar het veel minder druk is en waar je het echte vakantiegevoel toch beleefd? Eerder schreven we een artikel over hoe je van je eigen tuin, terras of balkon een ideale vakantiebestemming maakt. Ook leuk, maar als je liever op ontdekkingsreis gaat buiten je eigen omgeving heeft ons land nog een hele andere kant waar je deze zomer van kunt genieten. Ga bijvoorbeeld op vakantie naar Oost-Groningen of Twente. Ontdek stadjes, natuur, kunst en cultuur waar anderen niet zo snel komen. Dan heb je pas echt iets interessants te vertellen als jij terugkomt van vakantie. 

Er gaat niets boven Groningen

Groningen is zo’n provincie waar de rest van vakantie vierend Nederland niet heel snel aan denkt. Toch is het midden en oosten van deze noordelijke provincie absoluut de moeite waard om te overwegen. Vooral de ongerepte natuur zal de wandelaars en fietsers onder ons aanspreken. Deze routes lopen langs pittoreske dorpjes om een terrasje te pakken en eeuwenoude vestingen om je te verbazen over onze geschiedenis. Maar je vindt er ook meer dan genoeg plassen en vennen waar je bij mooi weer lekker kunt zwemmen en zonnen. Er is voor jong en oud meer dan genoeg te beleven in Groningen. Een mooi voorbeeld is het Doe Museum in Veendam en ‘t Speulparadies in Beerta. Allebei heel leuk en leerzaam om met het hele gezin te bezoeken. 

Het is goed toeven in Twente

De regio Twente is ook zo’n onterecht ondergewaardeerde regio. Maar iedereen die een keertje de plaatsen Haaksbergen, Oldenzaal en Enschede heeft bezocht zal beamen dat het goed toeven is in Twente. Leuke winkeltjes, gezellige cafés en restaurants met lokale lekkernijen wisselen elkaar af. Vooral Hanzestad Oldenzaal is een bezoekje waard met haar imposante kerken en monumenten. En als je liever de natuur opzoekt kun je echt urenlang wandelen en fietsen door de oeroude bossen die tot in Duitsland doorlopen.

Comments are closed