The big red boots, wat weten we over deze schoen?

We krijgen vaak te maken met nieuwe trends die de markt voor een onbepaalde periode overnemen, in de laatste weken hebben we te maken gekregen met de gigantische en voor sommige vermakelijke MSCHF Big Red Boot. Er is veel commentaar over deze schoen en velen vragen zich af thuis hoort in de fashion industry.

MSCHF Big Red Boot

Het collectief MSCHF uit New-York is heeft onlangs the MSCHF Big Red Boot uitgebracht, deze groep is ook verantwoordelijk voor de “Satan sneakers” van artiest Lil Nas X. In de Verenigde Staten zorgt de Big Red Boot voor veel commotie. Online platformen zoals TikTok en Instragram creëren veel Hype bij de jongeren en op deze wijze is de schoen momenteel erg trending. Alhoewel veel persbladen niet geloven in dit product en de schoenen worden vergeleken met gigantische earpods of met botox overgespoten laarzen blijft het een trending product.

Voorlopers op de MSCHF Big Red Boot

Natuurlijk zijn er voorlopers geweest op de Big Red Boots, er zijn een aantal artiesten en fashion bedrijven die met oversized laarzen op de markt zijn gekomen. Een van de meest iconische mannen in de Hip Hop industry Kanye West werd belagen met commentaar na het verschijnen in de “black Red Wing style 3049 Men’s 17 inch Pac boots”. Waarom lijkt het dat deze rode laarzen meer aandacht krijgen dan de voorgangers. Bladen zoals het New-York times of de CNN geloven dat de kracht van deze laars in de marketingwereld is de anime look. Anime is een geanimeerde verhaal wat afkomt uit de chinese en japanse cultuur. Met deze laarzen aan lijkt het net of je een anime figuur bent wat veel mensen aantrekt, met natuurlijk de trending aspecten van TikTok en Instagram.

Hou zou je de MSCHF Big Red Boot kunnen dragen?

De Big Red Boot moet gedragen worden zonder angst voor commentaar. Deze schoen kan zeker op verschillende manieren gedragen worden. We hebben al gezien dat het onder leggins en slim fit trainingsbroeken en/of jeans wordt gedragen. Wat we minder hebben gezien is de MSCHF Big Red Boot onder een oversized jeans of wijde joggingsbroeken, hierdoor lijkt de schoen ook minder groot en krijg je toch het anime gevoel bij een persoon. Onder een jurk of rokje kan dit natuurlijk ook gedragen worden en kun je wandelen door de stad zonder kou te voelen tot je knie. Hoe dan ook, de MSCHF Big Red Boot is op de markt en zal hier ook blijven.Comments are closed