Na de bevalling je trainings routine weer oppakken

Tijdens de zwangerschap gaat het lichaam van de vrouw door een extreme transitie waarbij de bevalling beschouwd kan worden als hoogtepunt van deze periode. Je routine oppakken na een zwangerschap kan erg moeilijk zijn maar is zeker niet onmogelijk. Zo fit worden als voor je bevalling is voor velen een uitdaging, Lookperfect.nl gaat jou helpen om weer een fit mom te worden!

Wanneer kun je weer sporten na een bevalling?

Voor een optimaal herstel van het lichaam is het belangrijk om minimaal zes weken te wachten met sporten na de bevalling. Dit is belangrijk voor een goede opbouw van de spieren en het op gang te laten komen van de borstvoeding. Een intensieve workout wordt niet aangeraden na zes weken zonder advies van een gynaecoloog of verloskundige. Het heft in eigen handen nemen kan bij enige ervaring, bij een eerste bevalling raden we zeker aan om professionele hulp te zoeken bij het starten van een trainingsschema. Aangezien elk lichaam anders reageert is dit verstandelijker dan het opvolgen van online adviezen etc.

Richtlijnen voor een verantwoordelijke manier van trainen

Voor een goed herstel van het lichaam is het belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met je lichaam. Elk lichaam werkt anders en is het altijd het belangrijkst om te luisteren naar je eigen lichaam. Ook is een periode van zes weken na een redelijk normale bevalling, hou dus rekening dat een langere hersteltijd nodig is na een zwaardere bevalling of keizersnede.

Tijdens het sporten is het belangrijk om genoeg water te drinken, mocht je borstvoeding geven tijdens het trainen is het belangrijk om minsten 1 flesje water meer te drinken dan normaal. De eerste 12 weken is het belangrijk om geen zware oefeningen te doen, dit heeft namelijk invloed op het herstel van de bekkenbodem. Rennen, springen, zware squats etc, worden niet geadviseerd.

Kan ik proteïne shakes drinken als ik borstvoeding geef?

Proteïne shakes worden niet aangeraden moment je borstvoeding geef. Je kindje krijgt namelijk de nodige vitamine en voedingsstoffen binnen via jou, dus is het belangrijk dat jouw eetpatroon zo gezond mogelijk is. Proteïne shakes zijn ook geen maaltijdvervangers maar aanvullingen.

Comments are closed