We dachten vorig jaar rond deze tijd dat we in de zomer van 2021 alle ellende wel een beetje achter ons hadden gelaten, niets is echter minder waar. Ook dit jaar is er nog een boel onzekerheid. Misschien dat we straks onder strenge voorwaarden op vakantie kunnen. Wellicht gaan binnenkort de terrassen weer een enigszins open. En als het een beetje meezit zou er in het najaar weer een sporadisch festival door kunnen gaan. Met al die mitsen en maren zoeken we naar andere manieren om ons te uiten. We zitten eigenlijk in een soort overgangsfase van thuis werken en leven naar iets meer naar buiten gaan. Dat zie je ook terug in de voorjaars- en zomermode van dit jaar. De gemakkelijk zittende joggingbroeken en ruime truien voor binnen verwisselen we voor zachte stoffen en aardse kleuren voor buiten. Zolang we ons er maar comfortabel in voelen. De grote modemerken geven een eigenzinnige draai aan natuurlijke stoffen zoals linnen, wol, katoen en denim. In dit artikel nemen we de meest opvallende modetrends voor deze zomer onder de loep. 

Vrij voelen

Door Corona en lockdowns hebben we meer dan ooit behoefte aan outfits die lekker zitten. Tegelijkertijd mag het wel op en top vrouwelijk zijn. Fijn gebreide jurken die als een tweede huid om je lijf zitten en weinig verhullende topjes onder wijdvallende vesten. We zien stoffen zoals zijde en luxe katoen langskomen in combinatie met knitwear en fleece. 

Knitwear everywhere
Lekker relaxen op de bank of op de fiets door de natuur, knitwear is comfortabel en casual chique. Vooral de ruimvallende basismodellen in aardse tinten zijn erg in trek. Draag je gebreide vest boven een donkere jeans met een top in contrasterende kleur. Maar ook aaibare truitjes met V-hals, turtle neck, polo neck en lieve motieven mogen niet in je garderobe ontbreken. 

Flaneren in linnen
Linnen was een tijdje uit de gratie maar beleeft dit jaar een sterke comeback op de catwalk. Dat is mede te danken aan het duurzame karakter en veelzijdige toepassingen van het materiaal. Vooral in combinatie met zachte pastellen en natuurlijke kleuren is linnen helemaal terug deze zomer. Ook als tweedelig pak, Cuba libre!

Voorzichtig vrolijk
Iedereen verlangt voorzichtig naar een beetje vrolijkheid. Dat zien we hier en daar ook terug in de zomermode. Niet te uitbundig maar wel een paar glinsterende details en opvallende accessoires die de behoefte aan feesten verbeelden. Bijvoorbeeld door neutrale outfits te accentueren met bedrukte T-shirts, retro zonnebrillen en kleurrijke sneakers.

Comments are closed