Kan make up je duurzame levensstijl ondersteunen?

Iedere vrouw houdt er van om wel eens uit te pakken met make-up. Dit past helaas niet altijd binnen een duurzame levensstijl, aangezien veel cosmeticamerken gebruik maken van dierlijke bestanddelen. Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn, want er zijn genoeg oplossingen als het aankomt op make-up die wel bijdragen aan een duurzame levensstijl. In dit artikel vertellen we je dan ook graag hoe make-up jouw duurzame levensstijl kan ondersteunen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Wat is duurzame make-up?

Ten eerste is het belangrijk om duidelijke te hebben wat duurzame make-up precies is. Duurzame make-up, oftewel vegan make up, zijn cosmeticaproducten met biologische ingrediënten. Deze ingrediënten zijn cruelty free en bevatten zoveel mogelijk plantaardige ingrediënten. Cruelty free houdt in dat de producten of ingrediënten van de producten niet getest zijn op dieren. Daarnaast is er nog een verschil in dierproefvrije en vegan make-up. Dierproefvrije make-up is niet getest op dieren, maar kan wel dierlijke grondstoffen bevatten. Bij vegan make-up zul je dit beide niet tegenkomen en bestaan de producten enkel uit natuurlijke ingrediënten, die geen dierlijke bestanddelen bevatten. Wanneer je dus jouw duurzame levensstijl wilt ondersteunen, maar wel graag make-up wilt blijven dragen, is het een verstandige keuze om voor vegan make-up te gaan.  

Waarom kiezen voor een duurzaam make-up product?

Vegan make-up draagt dus bij aan een duurzame levensstijl, maar waarom? Het gebruik van vegan make-up producten draagt bij aan een beter milieu en het gebruik van dierproefvrije producten is natuurlijk ook een goede stimulans. Daarnaast is het gebruik van vegan make-up ook nog eens goed voor je eigen gezondheid. Je huid is immers het grootste orgaan van je lichaam en heeft dan ook vele functies. Denk hierbij aan de temperatuurregulatie van je lichaam en het uitscheiden van afvalstoffen. Hierdoor is het goed om een weloverwogen beslissing te maken voordat je een product aanbrengt op je huid. Wanneer je namelijk producten gebruikt met verkeerde ingrediënten kan dit leiden tot huidirritaties en zelfs een huidallergie. 

Kortom, wanneer je wilt dat je make-up bijdraagt aan jouw duurzame levensstijl is het belangrijk om te kiezen voor vegan make-up. Deze producten bevatten enkel natuurlijk ingrediënten en zijn niet getest op dieren, oftewel cruelty free. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw eigen gezondheid. Zo zorg je er namelijk voor dat je huid goed zijn werk kan doen en voorkom je huidirritaties en allergieën.

Comments are closed