Kan hoofdpijn een indicatie zijn tot zwangerschap?

Zwangerschap is één van de meest bijzondere momenten in het leven. Maar tegelijkertijd kom je ook voor een hoop verassingen te staan. De kans is groot dat hoofdpijn er daar ook eentje van is. Kan dit een indicatie zijn tot zwangerschap? En hoe ga je daar nu precies het beste mee om? No worries! We helpen je graag verder. Je leest alles over hoofdpijn & zwangerschap in deze blog.

Een veelvoorkomende klacht tijdens het eerste trimester

Wist je dat hoofdpijn zwanger een veelvoorkomende klacht is tijdens het eerste trimester? Het eerste trimester wordt ook wel de eerste 12 weken van je zwangerschap genoemd. Het feit dat hoofdpijn tijdens de zwangerschap dan regelmatig voorkomt, is ook helemaal niet zo gek. Tijdens deze fase gebeurt er natuurlijk enorm veel in je lichaam. Niet alleen mentaal, maar ook op fysiek vlak. Maak je je dus geen zorgen als je te maken krijgt met hoofdpijn zwanger.

Het is een vorm van spanningshoofdpijn

Het type pijn waar je mee te maken kunt krijgen, is af te leiden naar een speciaal type hoofdpijn. Het wordt namelijk ook wel spanningshoofdpijn genoemd. Dit type hoofdpijn herken je aan een zeurend gevoel, dat aanwezig is aan beide kanten van je hoofd. Erg vervelend natuurlijk, want je zit natuurlijk niet te wachten op een ongemakkelijk gevoel tijdens je zwangerschap. Dus hoe kun je dit nu het beste aan gaan pakken en de kans op het ontstaan van hoofdpijn tijdens zwanger zijn voorkomen? We geven je nog een paar handige tips.

Zorg er altijd voor dat je voldoende rust weet te pakken

Tijdens de eerste 12 weken van je zwangerschap is het meer dan normaal dat je nog even moet wennen aan het zwanger zijn. Je denkt er niet als eerste over na, maar ook de manier waarop je altijd hebt geleefd gaat veranderen. Misschien heb je altijd een drukke baan gehad en behoort overwerken tot de norm. Je bent vier dagen of meer in de sportschool te vinden. Of je hebt een erg druk sociaal leven en bent graag onder vrienden of familie. Spanningshoofdpijn, dus de hoofdpijn die je hebt tijdens je zwangerschap, kan een teken zijn dat je het misschien wat rustiger aan moet gaan doen. Zoek de rust op door bijvoorbeeld wat vaker een boek te lezen, wat eerder te gaan slapen of door een fijn en ontspannend bad te nemen.

Comments are closed