Hoe kun je als veganist je eiwitten hoog houden?

Vandaag de dag zijn meer en meer mensen zich bewust van de manier waarop we eten en leven. Hierdoor zijn we ook kritischer dan ooit geworden als het aankomt op het aanbod voeding dat er te vinden is in de supermarkt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om vegan te eten en geen dierlijke producten meer tot zich te nemen. Als je zelf ook kiest voor deze levensstijl, dan moet je hier wel drastisch je voeding op aanpassen, vergeleken met de Westerse levensstijl die als normaal wordt gezien. Hoe je jouw eiwitten hoog kunt houden en wat de voordelen zijn van het overstappen op een vegan levensstijl, lees je hier.

Een vegan proteine shake

Misschien denk je er niet meteen over na, maar het toevoegen van een vegan proteine shake aan je voedingspatroon is een verantwoorde en goede keuze. De shakes zijn tegenwoordig in een breed scala aan smaken te verkrijgen, zodat er voor ieder wat wils is. Ideaal om bijvoorbeeld je dag mee te starten in de ochtend, om te drinken tijdens de lunchpauze of als ‘toetje’ na het avondeten. Door een vegan proteine shake toe te voegen aan je voedingspatroon zul je voldoende plantaardige eiwitten binnenkrijgen.

Voordelen van plantaardige eiwitten

Het eten van plantaardige eiwitten in de vorm van een vegan proteine shake, heeft zo zijn voordelen. Het is daarom volkomen normaal dat mensen die deze voordelen ontdekken, niet zo snel meer voor wat anders gaan. Je draagt een steentje bij aan een betere wereld en je gaat voor een mooie vervanger voor vlees en zuivel. Het is zelfs uit onderzoek gebleken dat, mensen die plantaardige eiwitten eten ten opzichte van dierlijke eiwitten, een verlaagd risico hebben op:

  • Diabetes type 2
  • Hartziekte
  • Hypertensie
  • Kanker
  • Obesitas

Daarnaast zijn plantaardige eiwitten in een vegan proteine shake makkelijker te verteren en bevatten over het algemeen minder cholesterol en verzadigd vet.

Start vandaag nog met het toevoegen van een vegan proteine shake aan je voedingspatroon

Zo, je hebt nu net even een wat beter beeld gekregen waarom het een goed idee is om een vegan proteine shake toe te voegen aan je voedingspatroon. Door je wat verder te verdiepen op het internet, kom je al snel meer te weten over de smaken waar je zoal uit kunt kiezen. Hierdoor is de kans erg groot dat je binnen no-time je nieuwe favoriete smaak hebt gevonden!

Comments are closed