Hoe behoud je een sportieve vorm tijdens je draagtijd?

Mogelijk klinkt het onaangenaam om te sporten tijdens je zwangerschap, maar sporten tijdens het zwangerschap gaat natuurlijk anders dan normaal. Je lichaam is een erg dynamisch en complex systeem en helemaal tijdens de draagtijd moet hier extra aandacht aan besteed worden. 

Is het verstandig om te sporten tijdens je zwangerschap?

Bevallen kost veel kracht en energie, sporten kan ervoor zorgen dat je fitter en sterker de bevalling ingaat. Los van de energie die je verbruikt en verbrand tijdens een zwangerschap zijn er post bevalling ook veel voordelen. Je voorkomt het overmatig aankomen en de kans op een spoedig herstel wordt ook groter door het sporten tijdens draagtijd. 

Op welke manieren kun je het beste trainen?

Ben je een sportief mens dan is het belangrijk om je doelen aan te passen. Je baby zit veilig en warm in je buik en het is natuurlijk niet de bedoeling om in deze periode de grenzen op te zoeken. In deze periode wil je geen persoonlijke records breken of je conditie verbeteren, spier heeft geheugen en door middel van frequent oefeningen te herhalen kun je dit gemakkelijk oppakken na de bevalling zonder een achterstand te krijgen. 

Wat kun je beter niet doen

vanaf 12 weken zwangerschap is het belangrijk om je oefeningen en trainingen aan te passen, Tijdens de draagtijd zullen de rechte buikspieren wijken om ruimte te maken voor de groeiende buik. Deze situatie is normaal en wordt ook wel de diastase genoemd. Moment de buik verder groeit en er een tuitje ontstaat is het verstandiger om je oefening nog meer aan te passen of te stoppen. 

Een geweldige bevalling

Het is dus belangrijk om te blijven bewegen en je kracht op te bouwen op de juiste manier naar de bevalling toe. In de laatste periode is het naar onze mening verstandiger om met het buikje uit te rusten en jezelf mentaal klaarstomen voor het grote moment. In de beginfase kun je nog allerlei oefeningen doen zoals planken, sit ups etc. Je kent natuurlijk je eigen lichaam het beste, dus mocht je twijfelen haal dan professionele hulp voor advies. 

Het team van Look Perfect wenst je een geweldige zwangerschap toe!

Comments are closed