Droge huid na het douchen? Zo verminder je dit!

Een droge huid is een veel voorkomend probleem dat veel ongemak kan veroorzaken. Zeker na het douchen, kan het zijn dat je huid extra strak en droog aanvoelt. Roodheid of rode vlekken zijn in dat geval ook veelvoorkomend. Gelukkig is dit gemakkelijk tegen te gaan met een paar kleine stappen. In dit artikel gaan we in op de beste manieren om een droge huid te behandelen en verlichting van de symptomen te verwezenlijken.

De oorzaken

Te heet en te lang douchen, maar ook het buitenklimaat kan van invloed zijn op je huid. Blootstelling aan koud, droog weer kan ervoor zorgen dat je huid uitgedroogd en geïrriteerd raakt. Levensstijl is een hele belangrijke, aangezien een ‘zittende levensstijl’ of overmatig alcoholgebruik ook kan leiden tot een droge huid. Sporten, minder alcohol en cafeïne drinken én niet roken doen wonderen voor je huid. Daarnaast speelt leeftijd ook een rol. Naarmate je ouder wordt, produceert je huid minder olie en wordt het droger. Bovendien heeft het eten van veel geraffineerde koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen ook invloed op het uitdrogen van de huid. En dan hebben we natuurlijk nog de oorzaak medicijnen: bepaalde medicijnen kunnen een uitdrogend effect hebben op de huid. Ga na wat bij jou de oorzaak kan zijn, zodat je gericht dingen in je leven kunt veranderen om zo je huid te zien opbloeien. 

De beste manieren om een droge huid te behandelen

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor een droge huid is het regelmatig hydrateren met een vochtinbrengende dagcrème voor de droge huid. Zorg ervoor dat je producten kiest die specifiek bedoeld zijn voor de behandeling van de droge huid. Vermijd het gebruik van ‘normale’ zeep of reinigingsmiddelen. Zeep en reinigingsmiddelen kunnen vaak de natuurlijke oliën van je huid wegnemen, waardoor je huid nog droger wordt. Probeer in plaats daarvan zachte reinigingsmiddelen te gebruiken, zoals micellair water, een olie reinigingsmethode en een dagcrème voor droge huid. Gebruik regelmatig exfoliërende producten, maar niet te veel. Exfoliërende producten helpen dode cellen van het huidoppervlak te verwijderen, waardoor je huid er helderder en gezonder uitziet. Een hele belangrijke tip is overigens om voldoende water te drinken. Het is belangrijk om de hele dag door voldoende te drinken om je huid van binnenuit gehydrateerd te houden, naast de dagcrème voor de droge huid van buitenaf om een droge huid te voorkomen. Pas daarnaast op met het direct op de huid gebruiken van deze sterke oliën. Vermeng ze altijd even met een natuurlijk smeermiddel, zoals kokosolie, zodat je verdere huidirritatie voorkomt. 

Comments are closed