Je nagels mogen gezien worden deze zomer. Van french manicure tot dierenmotieven en van nude met een kleurrijk randje tot glitters en glimmende steentjes. Wat je stijl ook is, maak er een nail party van! Het begint bij de verzorging van je nagels. Investeer bijvoorbeeld in een goede vijl. Knip je nagels liever niet want dan kunnen ze gaan splijten. Verzorg ook je nagelriemen en smeer je handen en nagels dagelijks in met een voedende olie of crème. Als je gaat lakken is het belangrijk om altijd een eerst een basecoat aan te brengen. Werk je nagels na het lakken af met een topcoat zodat de nagellak mooi blijft. De nieuwste ontwikkeling op het gebied van nagellak die veel langer blijft zitten is zogenaamde gellak nagellak. Je kent het vast al van de schoonheidsspecialiste die deze gel nagellak aanbrengt en daarna je nagels droogt onder een LED-lamp of UV-lamp. De stoffen die in gellak zitten reageren op het licht en de nagellak wordt hard en gaat prachtig glanzen. De nagellak droogt veel sneller en blijft vaak tot wel drie weken lang zitten! Gelukkig hoef je niet steeds naar de schoonheidssalon om je nagels te lakken met gel nagellak. Zelf je nagels lakken met gellak is tegenwoordig een fluitje van een cent.

Kleur je zomer!

Nagellak in neutrale kleuren is natuurlijk altijd goed, maar klassiekers zoals rood, blauw en groen zijn ook weer helemaal on-trend. Vooral groen is er in veel verschillende tinten. Probeer ook eens mosgroen, neon en smaragd deze zomer. Maar waarom zou je je beperken tot één kleur? Geef elke nagel een andere tint nagellak of maak kleine schilderijtjes. Lak bijvoorbeeld je nagel neon groen en laat het drogen, als je dan de rand van je nagel knalrood lakt kan niemand meer om je flitsende nagels heen. Aardetinten doen het ook goed. Bruine gel nagellak is een opvallende trend. Zeker als je huid een kleurtje heeft. 

Glitter & glamour

Rode nagellak heeft iets chics. Of je nu je nagels lakt in kersenrood of bordeauxrood, je maakt er een statement mee. Datzelfde geldt goud en zilver. Zeker als je een gel nagellak in brons aanbrengt en je nagels vervolgens laat schitteren met extra gouden of zilveren glitters ben je helemaal klaar om te shinen op elke pool party.  

Gel nagellak kan tegen zon en zee

Om gellak nagellak goed aan te brengen heb je wel een LED- of UV-lamp nodig om de gel nagellak goed te laten drogen. Vervolgens breng je eerst primer aan op je nagels. Dit laat je gewoon normaal drogen. Daarna komt de base coat. Deze droog je ongeveer twee minuten onder de lamp. Nu is het tijd voor de eigenlijke gel nagellak. Lak je nagels stap voor stap met telkens een dun laagje nagellak dat je steeds droogt onder de lamp voor je een nieuw laagje gel nagellak aanbrengt. Ga ervan uit dat je tenminste drie lagen nagellak moet aanbrengen voor maximale kleurdekking. Werk de nagels af met een top coat en de gel nagellak blijft zeker drie weken goed zitten. Op naar het strand!

Comments are closed