Wat hebben we met onze handen in het haar gezeten toen de kappers dicht waren, maar nu mogen we weer! Het is opvallend dat de natuurlijke look wel doorzet en dat we vooral waarde hechten aan een kapsel dat je zonder al te veel moeite in model brengt. Maar welk coupe past bij jou en wat zijn de haartrends van dit jaar? Wordt het de korte stoere bobline die we kennen van de hoofdrolspeelster in de Netflix successerie The Queen’s Gambit? Of ga je toch voor natural met een golvende bos haar? In deze blog vertellen de hairstylisten van Lookperfect.nl waar je mee voor de dag kunt komen. Haal alles uit je haar deze zomer!

Queen’s Gambit Bob

Het succes van de serie The Queen’s Gambit heeft een ware bobline-rage aangewakkerd. Het verhaal over een eigenwijze, succesvolle en sexy vrouwelijke schaakster speelt in de jaren vijftig. En vooral de kleding en haardracht van hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy spreekt tot de verbeelding. We zien deze stijl ook terug op de boulevards deze zomer. Speel jij mee?

Volume is altijd goed

Als je gezegend bent met een mooie volle bos haar zit je sowieso goed deze zomer. Dansende lokken is wat we veel terugzien in 2021. Ook als je niet beschikt over volume kun je dat wel simuleren en stimuleren met een paar handige trucjes. Check de verschillende shampoos, conditioners en tools waarmee je een volle haardos tevoorschijn tovert. Met een föhn of airstyler zoals sommige merken het apparaat ook wel noemen blaas je makkelijk meer volume in je kapsel. Maar het begint allemaal met goede haarverzorging. Bezuinig niet op haarproducten is ons devies. Volumepoeders zijn bijvoorbeeld heel geschikt om een voluptueuze coupe te creëren. 

Bella naturel

Omdat we een paar maanden niet naar de kapsalon konden zijn we ons natuurlijke haar meer gaan waarderen. Weinig make-up en een puur kapsel is veel gesignaleerd door onze trendwatchers. Zelfs een beetje warrige coupe in combinatie met een zomerse outfit kwam vaak voorbij. Je laat als vrouw zien dat je zelfverzekerd bent over je voorkomen als je daarmee over straat gaat. Natuurlijk is ‘te’ nooit goed. Dus als je haar pluist is het wel nodig om het een beetje in toom te houden met de juiste verzorgingsproducten.

Balayage baby

Balayage is nog steeds hip & happening, maar dan wel de zachte variant met een natuurlijk verloop. Als de haarkleur dicht bij je natuurlijk kleur ligt geeft het je een frisse look. En je kunt er zo weer vanaf. Beknibbel ook hier niet op zilvershampoo en stylingproducten. Het is echt de investering waard. 

Bobkapsel

De bobkapsels zijn he-le-maal terug weer! We zien dat vrouwen steeds vaker voor kortere en brutalere kapsels gaan. In 2021 gaan we dit kapsel vooral terugzien met een natuurlijke golf erin.

Grijs haar

Denk jij bij grijs haar aan ouderdom? Niets is minder waar! In google wordt er maar liefst 10.000 keer per maand naar grijs haar gezocht. De trend met grijs haar was al booming, maar meer in de richting van blond en zilver. Nu is het juist meer richting de donkere kant op. Zo heb je bijvoorbeeld  titanium grijs. Een grijze kleur met paarse en blauwe ondertonen. Tip: gebruik een goede zilvershampoo om de warmere tonen eruit te halen!

Ballerina Bun

De ballerina bun. Een elegante hoge knot die we vaker gaan zien komend jaar. Het is elegant, makkelijk en lekker comfortabel! Gebruik een leave-in conditioner en zorg dat je haar zo zacht en glad in een elegante ballerina knot wordt omgetoverd. Je kunt met een ander kleurtje je bun ook een extra final touch geven, net  als Gwen Stefani.

Comments are closed