Het succes van de Bitcoin werkt als een magneet op investeerders om geld te steken in crypto currency. Logisch, want als je tien jaar geleden een partijtje Bitcoins had gekocht was je nu steenrijk geweest. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe crypto’s bijgekomen, maar welke hebben potentie en waar moet je op letten als je investeert in deze vreemde digitale munteenheid? Als beginnend belegger is het belangrijk om te weten dat de koers van aandelen, grondstoffen en valuta sterk fluctueert. Op het ene moment sta je flink in de plus, het volgende moment ben jij je inleg kwijt. De belangrijkste tip die we je geven is om alleen te investeren met geld dat je eventueel kunt missen. Dus ga niet handelen met geld dat eigenlijk bedoeld is om de hypotheek mee te betalen. Het klinkt suf, maar je zou echt niet de eerste zijn die zijn hebben en houwen kwijtraakt op de beurs. Dat kan ook gebeuren als je crypto’s dus wees daar bedacht op. En zo zijn er nog wel een paar belangrijke tips die je echt ter harte moet nemen. Als je dat doet kan de handel in crypto coins een interessante investering zijn. 

Weet wat je koopt

Nog een onmisbare tip is om onderzoek te doen naar de verschillende crypto’s voor je ze koopt. Op die manier maak je er geen willekeurige loterij van, maar kun je een weloverwogen beleggingsstrategie bepalen. Het internet is hierbij een goede bron om zoveel mogelijk te weten te komen over crypto’s. Er is ook een zogenaamde Crypto Portfolio waarin crypto’s met kansrijke vooruitzichten bijgehouden worden. 

Spreid je geld

Investeer niet al je geld in een of slechts enkele cryptomunten, want dan ben je afhankelijk van alleen die koersen. Het is beter om juist veel verschillende crypto’s te kopen, dan spreid je de kansen en dus ook de risico’s. 

Klein beginnen 

Zeker als je net begint met de handel in crypto currency is het allemaal heel spannend en nieuw. Het is slim om eerst te beginnen met een relatief klein bedrag en te leren van je fouten en goed te kijken wat de meer ervaren beleggers doen. Op deze manier loop je weinig risico en leer je des te meer. 

Ban emoties uit

Handelen uit emotie is het slechtste dat je kunt doen. Het is niet eenvoudig om juist niet emotioneel betrokken te zijn bij een bepaalde cryptomunt. Wees altijd objectief en eerlijk tegen jezelf. Is deze crypto nog wel de moeite waard? Moet ik er meer kopen, of mijn verlies nemen en alles verkopen? Een goede trader schakelt zijn emoties uit en handelt alleen op grond van rationele argumenten en informatie.

Comments are closed