Als je naar het strand, park of terras gaat wil je er fris en verzorgd uitzien. Maar je wil ook graag je natuurlijke look behouden en hebt geen zin om uren voor de make up spiegel te staan. Foundation aanbrengen is meestal de eerste stap als je begint met je make-up. Onze eerste tip: probeer zo zuinig mogelijk te zijn. Een heel klein beetje foundation maakt al een wereld van verschil. Doe een beetje foundation op je vingers en breng kleine stipjes aan op de plekken die wel wat egaler mogen. Als je eenmaal een kleine hoeveelheid hebt aangebracht op je voorhoofd en wangen, smeer je het uit met je vingertoppen of blend je het met een make up kwast. Wanneer je maar heel weinig foundation nodig hebt voor een paar oneffen plekjes is het een goed idee om een beetje foundation te mengen met gezichtscrème of olie. Op die manier breng je nog minder foundation aan en hydrateer je tegelijkertijd je huid. Hieronder geven we je 5 beautytips om een pure look te creëren tijdens de zomermaanden. 

1. Bruine mascara oogt naturel

Met zwarte mascara maak je van je ogen sensuele blikvangers. Helemaal goed natuurlijk als je op stap gaat, maar misschien minder geschikt voor dagelijks gebruik. Met bruine mascara creëer je lange volle wimpers en geef je je ogen een natuurlijke look. Breng de mascara aan door vanaf je ooglid zigzaggend je wimpers te kleuren. Op deze manier neem je alle haartjes mee.

2. Bronzer als oogschaduw`

Subtiele kleurverschillen geven je gezicht een naturelle uitstraling. Door oogleden een natuurlijke tint te geven krijg je een zachte oogopslag. Gebruik hiervoor je bronzer en breng deze aan op beide oogleden. Als je de arcadeboog (tussen botje van je wenkbrauw en waar je ooglid vouwt) iets meer aanzet met de bronzer accentueer je deze natural look nog iets meer. 

3. Nude style blush 

Trek de natuurlijke look door met een nude style blush, zo lijkt het alsof je gewoon een beetje kleur hebt gekregen van de zon. Make up kwasten komen hier heel goed van pas. Maak een draaiende beweging met je make up kwast door de blush en poeder je jukbeenderen lichtjes. Blend geleidelijk een beetje naar het achteren richting het midden van je oor. Zo krijg je een zachte overgang. 

4. Lippen om te zoenen

Ook als je lippenstift op doet moet dat natuurlijk bij de rest van je make up te passen. Gebruik een lipgloss of lippenstift die het dichtst bij de kleur van je eigen lippen in de buurt komt. Wanneer je je lippen een beetje vochtig maakt komt je eigen lipkleur tevoorschijn. Doe een dotje lippenstift op het midden van je lip en smeer het daarna met je vingers uit over de rest van je lippen.

5. Vergeet je wenkbrauwen niet

Je wenkbrauwen mag je natuurlijk niet vergeten aandacht te geven. Je kunt ze onopvallend extra accentueren door een wenkbrauwpoeder aan te brengen die een tintje lichter is. Eerst je wenkbrauwharen naar beneden kammen, daarna de bovenkant met de groeirichting mee een beetje kleuren met het poeder en daarna af stylen met een beetje wenkbrauwwax of -gel. Een mooie look, is natuurlijk ook een erg belangrijke complement voor je outfit!

Comments are closed